Een driejarige Turkse peuter is dood teruggevonden tien dagen nadat zij was vermist uit een gebied waar haar familie een tent aan het opzetten was in de zuidelijke provincie Mersin.

Turkse reddingsteams hebben het lichaam gevonden van een driejarig kind nadat ze op 10 november vermist raakte in de zuidelijke provincie Mersin.

Müslüme Yağal werd vermist nadat haar familie op 10 november een tent had opgezet in een landelijk gebied van het district Gülnar van Mersin.

Sindsdien hebben reddingsteams geprobeerd haar te vinden.

De reddingspogingen werden bijgewoond door de teams van het Bureau voor rampen- en noodbeheer (AFAD), de gendarmerie, het commando en teams van de gemeente.

Het lichaam van de peuter werd gevonden op een bebost terrein op 7 km afstand van het gebied waar haar familie de tent had opgezet.

Het lichaam van de peuter zal voor autopsie naar het Instituut voor Forensische Geneeskunde worden gebracht.

De Turkse autoriteiten hebben het onderzoek naar de dood van het kind uitgebreid. Familieleden en enkele verwanten zijn naar het politiebureau gebracht voor hun getuigenis.

Burgemeester Mansur Yavaş van Ankara deelde een foto van het kleine meisje op Twitter en schreef: “Het spijt me heel erg.”

Bron: Turkse media