Tientallen Turkse koppels stroomden op 2 februari naar trouwkantoren in het hele land om de knoop door te hakken, omdat sommige koppels het als een geluk beschouwen om op een palindroomdatum te trouwen.

Aangezien de datum van 2 februari kan worden afgekort als 2-2-22, wat net te veel synchroniciteit is voor patroon-liefhebbers, hoopten sommige koppels dat de dag gedenkwaardig zou worden.

Met dit idee vormden zich lange rijen bij de trouwkantoren in vele provincies van Turkije, waaronder Istanbul, Ankara en Antalya.

In het district Bağcılar in Istanbul zeiden 12 koppels die 2 februari hadden gekozen om hun trouwdatum nog specialer te maken, “ja” tegen een levenslang samenzijn in voor- en tegenspoed.

In Antalya’s Manavgat district stonden 20 koppels in de rij, die wilden dat hun trouwdag meer herdacht zou worden, waardoor de ambtenaren de hele dag intensief aan het werk waren om de huwelijken te verzekeren.

In het Silifke district van de zuidelijke provincie Mersin vroegen 22 koppels om precies 14.00 uur het huwelijk aan, maar burgemeester Sadık Altunok voltrok niet een voor een, maar voltrok het huwelijk van alle aanvragers.

Altunok overhandigde ook het boek van de Turkse schrijver Doğan Cüceloğlu, “Before Marriage”, met verschillende geschenken aan pasgetrouwde koppels.

“Wij geloven in de kracht van getallen. Het is een datum die moeilijk te vergeten is. We zijn erg blij om ons huwelijk op zo’n datum te houden,” zei het echtpaar Eda en Hayri Özkan, sprekend met İhlas News Agency na hun bruiloft.

Voor degenen die 2 februari gemist hebben, een nieuwe palindroom dag zal over 18 dagen plaatsvinden op 22 februari, wanneer de datum omdraait naar 22-2-22.

Bron: Hürriyet