Verslaggevers van het Turkse persagentschap Demirören hebben op 30 juni in de westelijke provincie Bursa een vrouw gered van een man, Tolgahan Toktaş, die haar bedreigde met een mes.

De vrouw zei dat ze zeven strafrechtelijke klachten over Toktaş had ingediend en zelfs een straatverbod had gekregen dat hij had overtreden.

Twee verslaggevers van het Turkse Demirören News Agency (DHA) hebben op 30 juni in de westelijke provincie Bursa een vrouw gered van belager Tolgahan Toktaş die haar met een mes in een taxi dwong.

Verslaggever Derya Evren en cameraman İsmail Hakkı Seymen zagen de vrouw zich verzetten om uit de taxi te komen op straat waar Toktaş haar naar het huis van zijn moeder bracht.

Journaliste Derya Evren en cameraman Seymen zagen het mes in een holster aan de riem van Tolgahan Toktaş en stapten uit hun voertuig om de vrouw te helpen en haar veilig uit de taxi te begeleiden waar Toktaş haar lastigviel.

Journaliste Evren beschermde de vrouw tegen de aanvaller en zei tegen Toktaş dat hij haar het mes moest geven dat hij bij zich had, waarop de aanvaller tegen de verslaggever zei dat hij het mes had afgepakt van de vrouw die hem naar verluidt probeerde aan te vallen.

Evren en Seymen bewaakten de vrouw in hun nieuwsauto tot de politie ter plaatse kwam en Toktaş aanhield op beschuldiging van verwonding, schending van de persoonlijke vrijheid, gewapende bedreiging en overtreding van een straatverbod.

Tolgahan Toktaş bedreigde ook camerman Seymen voor het opnemen van het incident en de vrouw zei dat ze zeven strafrechtelijke klachten had ingediend tegen de aanvaller, en zelfs een straatverbod tegen hem had verkregen.

Evren zei dat DHA-verslaggevers “altijd zullen opkomen tegen geweld tegen vrouwen,” en dat ze getuige hadden kunnen zijn van een vrouwenmoord als ze 10 minuten later op de plaats van het incident waren aangekomen.

Bron: Turkse media