Foto: De Turkse moefti Ömer Can

De moefti van het district Yalvaç, Ömer Can, zou een “hemelse belofte” hebben gedaan aan degenen die zijn energiefactuur zou betalen. Dat schrijft de Turkse krant Cumhuriyet en Birgun

De moefti van het district Yalvaç, Ömer Can, gaf naar verluidt een “belofte om toegang te krijgen tot de hemel” aan degenen die zijn elektriciteitsschuld van 60 duizend lira (3.250 euro) zou betalen.

Zo’n 10 duizend lira daarvan werd gedekt door de Diyanet, het Turkse ministerie van Godsdienstzaken. Volgens Halk TV heeft Ömer Can, de districtmoefti, tijdens het vrijdagsgebed de gemeente gevraagd om de resterende schuld te betalen.

Sprekend tot de gemeente, beloofde de Turkse moefti Can naar verluidt “het paradijs” aan degenen die de energiefactuur van zijn eigen korancursussen zou betalen.

Soner Günay, de mukhtar (plaatselijke leider) van de wijk Kızılca, was ook aanwezig tijdens het vrijdagsgebed.

“We hebben deze woorden allemaal gehoord,” zei Günay en vertelde wat er gebeurd was tijdens het bezoek van AKP-parlementslid Recep Özel aan het district.

Günay zei het volgende: “Ik bracht deze kwestie ter sprake. Wij wilden dat deze geleerde werd gewaarschuwd. Ik zei dat de oproep verkeerd was, dat hij naar verschillende plaatsen kon gaan om hulp te vragen. Wij wilden dat hij een waarschuwing kreeg,” klinkt het.

Bron: Turkse media