De gemeente Erdemli in de zuidelijke provincie Mersin heeft een verbod ingesteld op barbecueën en het roken van waterpijp in openbare kustgebieden wanneer deze als storend worden beschouwd door anderen.

De gemeentelijke politie “zabıta” heeft de inspecties langs de kustlijn opgevoerd om na te gaan of de recreatieve activiteiten storend zijn voor anderen. Er wordt vooral gelet op de grote hoeveelheden rook die ontstaan wanneer er waterpijp wordt gerookt. De gemeentepolitie legt indien nodig boetes op.

De gemeente heeft aangekondigd dat zij op dit punt zal blijven samenwerken met de districtspolitie, het districtsdirectoraat Gezondheid en het districtsdirectoraat Landbouw en Bosbouw.

De gemeente kondigde ook aan dat de mensen die de omgeving vervuilen met sigarettenpeuken of zonnebloempitten, ook zullen worden beboet.

Burgemeester Mükerrem Tollu benadrukte dat mensen respect moeten hebben voor de openbare ruimte. “Deze openbare gebieden behoren tot de hele samenleving. We mogen geen storende factor zijn voor anderen,” haalde hij aan.

Hij voegde toe dat de controles werden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het hele district in vrede en veiligheid kan samenleven. Hij waarschuwde dat inbreuken wettelijk zullen worden vervolgd.

Hurriyet

O.A. ✅