Hasan Yağal

Nadat de grootvader van een driejarige kleuter was gearresteerd in verband met haar dood, is uit forensisch DNA-onderzoek gebleken dat de 70-jarige in feite haar biologische vader is.

De moeder van het overleden kind zou in haar getuigenis hebben gezegd dat zij door haar schoonvader was verkracht.

Een analyse van bloedstalen heeft uitgewezen dat de grootvader van de overleden driejarige Müslüme Yağal in feite haar biologische vader is, meldde het regeringsgezinde dagblad Sabah op 26 november.

De peuter werd 10 dagen na haar verdwijning dood aangetroffen in de zuidelijke Turkse provincie Mersin.

Haar lichaam werd later naar het Instituut voor Forensische Geneeskunde gebracht voor een autopsie, waarbij de autoriteiten het onderzoek naar de dood hebben uitgebreid.

Na zijn getuigenis werd de grootvader van de peuter, Hasan Yağal, op 23 november gearresteerd.

En nu volgens nieuwe informatie, is de 70-jarige in feite niet de grootvader van de peuter, maar is in feite haar biologische vader, aangezien het DNA-monster van het kind compatibel is met dat van de moeder, maar niet met dat van de vader.

‘Grootvader’ Hasan Yağal en de overleden driejarige Müslüme Yağal

Dagblad Cumhuriyet meldde dat Hasan Yağal ook de biologische vader van een van de broers van Müslüme bleek te zijn, volgens de DNA-monsters.

De moeder van het overleden kind, Sevgi Yağal, zou in haar getuigenis aan de autoriteiten hebben gezegd: “Mijn schoonvader heeft mij verkracht en hij is de vader van een van mijn zonen.”

Sevgi Yağal zei naar verluidt dat ze niet in staat was om hierover eerder te praten, omdat ze bang was te worden gedood door haar schoonvader.

Bron: Turkse media