Op 1 juli hervatte de Turkse nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines (THY) haar vluchten naar Italië en Bulgarije na meer dan 4 maanden coronacrisis.

Vluchten naar Italië werden op 29 februari geschrapt. In de ochtend van 2 juni waren er 2 vluchten vanuit Italië naar Istanboel, 1 vanuit Milaan met 138 passagiers, en 1 vanuit Rome met 104 passagiers en een kat.

De vluchten zijn open voor Turken met een verblijfsvergunning in Italië, en voor Italianen.

Turkse burgers mogen alleen de EU binnen als ze een verblijfsvergunning voor Europa, of een familielid in een Europees land hebben, of als ze werken in de gezondheidssector.

Ook naar de Bulgaarse hoofdstad Sofia werden vluchten hervat. Vertegenwoordigers van THY in Sofia verklaarden dat er 5 vluchten naar Bulgarije per week komen, 3 in de voormiddag en 2 in de avond.

De maatschappij verwacht dat het aantal vluchten snel opgevoerd kan worden. Alle nodige voorzorgen worden genomen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

Klanten moeten sociale afstand houden bij het inchecken en boarden. Hun temperatuur wordt genomen en ze moeten een mondmasker dragen. Er worden hygiënekits uitgedeeld en de lucht wordt gezuiverd. Toen de eerste vlucht vanuit Turkije in Sofia landde, werden de passagiers verwelkomd door Erman Topçu, de Turkse consul in Bulgarije.

K.L.

(Bron: Hürriyet)