Officiële bronnen hebben meegedeeld dat Turkije tussen 2003 en 2017, veertien kerken en één synagoge heeft gerestaureerd.

Een opsomming van de opgeknapte gebedshuizen: De grote synagoge in de westelijke provincie Edirne, de Aya Nikola kerk in het Gökçeada district van de noordwestelijke provincie Çanakkale, de Syrisch-Katholieke kerk in het İskenderun district van de zuidelijke provincie Hatay, de Armeense kerk in het Sur district van de zuidoostelijke provincie Diyarbakir, de Fevkani kerk in het Nizip district van de zuidoostelijke provincie Gaziantep en de Taksiyarhis kerk op het Cunda eiland in de noordwestelijke provincie Balikesir.

Als laatste hebben we nog de Edirnekapı Aya Yorgi kerk en Bulgaarse Sveti Stefan kerk oftewel Iron Church in de stad Istanbul. (video hieronder)

 

De enige ijzeren Sveti Stefan kerk in Balat, zal op 7 januari na een 9 jaar durende restauratie worden heropend met een ceremonie die zal worden bijgewoond door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en de Bulgaarse premier Boyko Borisov.

Hurriyet