Turkse soldaten hebben tijdens Operatie Olijftak samen met het Vrij Syrisch Leger (FSA) een 4.000 meter lange loopgraaf ontdekt in een bevrijd dorp, die werd gebruikt door PKK/PYD-terroristen.

Het 3,5 meter diepe en 3 meter brede graafwerk dat werd ontdekt op dag 18 van de operatie, verbindt Dikmetas met een aantal dorpen in Yazibag. Oppositiekrachten hebben deze gevuld met zand en onbruikbaar gemaakt.

Het Turkse leger heeft dinsdag meegedeeld dat er tot nu toe zo’n 970 PKK/YPG/PYD/IS-terroristen werden geneutraliseerd in de Syrische Afrin-regio. 23 dorpen en 11 strategisch gelegen heuvels werden gezuiverd van terroristen.

Turkije is op 20 januari samen met het Vrij Syrisch Leger (FSA) van start gegaan met Operatie Olijftak om het noordwesten van Syrië te zuiveren van PKK/PYD en IS-terreur. Het handhaven van de veiligheid en de stabiliteit in de grensregio alsmede het beschermen van het Syrische volk tegen de wreedheden van terreurgroepering is het uiteindelijke doel van de militaire operatie.

Yenisafak