Turkije staat klaar om gastland te worden voor het Europees Kampioenschap van 2024. De Turkse Voetbalfederatie (TFF) zegt dat Turkije alle noodzakelijke investeringen voltooid heeft met nieuwe stadions, transport, hotels en infrastructuur. 

 “Wij zijn klaar. De Republiek Turkije heeft veel middelen geïnvesteerd in zeer uitzonderlijke infrastructuurprojecten en stadioninvesteringen in overeenstemming met de ‘Visie 2023’ om haar honderdjarig bestaan te vieren,” schreef de voorzitter van de voetbalfederatie, Yildirim Demiroren, in de aanvraagbrochure voor UEFA EURO 2024.

 “Wij hebben alle garanties gegeven en meer om de omzet van UEFA te maximaliseren … Dit evenement van wereldklasse heeft niet enkel de steun van alle noodzakelijke overheidsinstanties, maar ook van het Turkse volk,” zei hij.

Baris Telli, de ambassadeur van de Turkse kandidatuur, benadrukte ook de ijver van het land om het toernooi te organiseren.

 “Naast de federatie en onze overheid steunt de gehele bevolking ons geloof dat het nu de tijd is aan Turkije. De waardevolle stakeholders van het Europese voetbal zullen ongetwijfeld onder de indruk geraken van onze vastberadenheid en enthousiasme,” zei hij.

Drie miljard euro gespendeerd

Turkije heeft meer dan drie miljard euro uitgegeven aan het bouwen van nieuwe stadions, inclusief tien zeer moderne in negen steden, volgens de brochure.

Hurriyet

T.A.