Foto: Ceren Damar Şenel

Een onderzoeksassistente aan een universiteit in Ankara werd dinsdag om het leven gebracht door een rechtenstudent die ze had betrapt op spieken. 

De dader die werd geïdentificeerd als İsmail H., stak Ceren Damar Şenel eerst neer met een mes. Vervolgens schoot hij haar dood met een handgeweer. De zwaargewonde Damar bezweek in handen van medische hulpverleners aan haar verwondingen.

De doorgedraaide scholier die studeerde aan de Çankaya-universiteit werd kort nadien ingerekend door de politie. Deze stelde vast dat İsmail H. het vuurwapen had gebruikt van zijn vader, een gepensioneerde politieagent. De politie startte een onderzoek naar het incident.

Foto: İsmail H.

De rechtenfaculteit van de Çankaya-universiteit heeft inmiddels meegedeeld dat alle examens voor de rest van de week zullen worden opgeschort.

Het Openbaar Ministerie heeft ook een onderzoek ingesteld naar een andere student die de daden van İsmail H. had verheerlijkt. Het gaat hier om een zekere M.B. die online volgende uitspraken had gedeeld: “Deze voorbeeldige daad zal hopelijk positief weerspiegelen op onze examens. Een fijne werkdag iedereen.”

Hurriyet

O.A.

https://www.youtube.com/watch?v=DCowaTw6m6E