links (İsmail Hikmet) rechts (Ceren Damar Şenel)

Een officier van justitie in Ankara wil een verzwarende levenslange gevangenisstraf voor de rechtenstudent die eerder dit jaar een onderzoeksassistent heeft vermoord aan de Çankaya Universiteit.

De aanklacht ingediend bij de 33ste Strafgerechtshof van Ankara, zegt dat İsmail Hikmet op 2 januari een moord heeft gepleegd op Ceren Damar Şenel nadat ze hem had betrapt op spieken tijden een examen.

Er werd een verzwarende levenslange gevangenisstraf geëist op beschuldiging van “geplande moord en marteling”.

In 2015 werd Şenel aangesteld als begeleider van de verdachte. Kort daarna, begon de verdachte wrok te koesteren tegen Şenel omdat ze volgens hem niet voldoende begaan was met zijn lessen. In de aanklacht stond verder nog te lezen dat Şenel hem ook in 2016 had betrapt op spieken. Hij werd hiervoor een week lang geschorst van de universiteit.

Nadat Hikmet in januari voor een tweede keer werd betrapt op spieken, begon hij plannen te smeden. Hij zei tegen een vriend dat hij Şenel zou doden, maar de vriend geloofde er niet veel van. Hikmet ging vervolgens naar zijn huis, waar hij het pistool nam van zijn vader, een gepensioneerde politieagent.

Hij keerde terug naar de campus en schoot Şenel neer in haar kamer. Vervolgens stak hij haar 17 keer met een mes.

Hikmet beweerde in zijn getuigenis dat hij niet naar Şenel’s kamer ging met de bedoeling haar te doden. “Toen ze me uitschold schoot ik haar met twee kogels neer en toen verloor ik de controle over mezelf,” haalde Hikmet aan. De aanklager zei echter dat de getuigenis van de verdachte niet “geloofwaardig” werd bevonden en dat hij probeerde weg te komen met een mildere straf.

De eerste zitting van de zaak zal in de komende dagen plaatsvinden in de 33ste Strafgerechtshof van Ankara.

Hurriyet

O.A ✅

Turkije diep geschokt over wrede moord op onderzoeksassistente