Asli Ilhan had littekens op haar gezicht

“Ik hield brandwonden over aan laserfacelift nadat schoonheidsspecialiste met vriendje aan telefoon zat te ruziën tijdens behandeling.”

Een vrouw heeft “vreselijke” brandwonden overgehouden aan een laser facelift behandeling nadat haar schoonheidsspecialiste te druk aan het telefoneren was met haar vriend.

Asli Ilhan, uit de Muratpasa regio van Antalya, Turkije zei dat ze een “hoge prijs” betaalde voor de fout van de schoonheidsspecialiste toen een rechtbank oordeelde dat ze het slachtoffer was van nalatigheid.

De 42-jarige had in november vorig jaar de schoonheidssalon bezocht voor een tweede sessie laserbehandeling.

Haar schoonheidsspecialiste, voor de rechtbank alleen omschreven als A.A., begon echter naar verluidt te ruziën met haar minnaar aan de telefoon.

Asli, die haar aandacht ergens anders op richtte, beschreef hoe ze haar gezicht begon te voelen branden – een gevoel dat ze later omschreef als “afschuwelijk”.

Na thuiskomst met een pijnlijk gezicht, vertelde Ilhan de rechtbank hoe ze naar de apotheek ging om crèmes te kopen in een wanhopige poging om het prikkende gevoel te verlichten.

Maar niets kon voorkomen dat de littekens zich uitbreidden – later waren over haar hele gezicht blijvende littekens zichtbaar.

Ilhan diende vervolgens een klacht in tegen de eigenaar, met het argument dat haar emotionele toestand een slechte wending had genomen als gevolg van haar schokkende verwondingen.

Ze vindt dat ze een hoge prijs heeft betaald voor haar nalatigheid

Ze verklaarde dat ze nooit meer naar een schoonheidssalon zou gaan: “Mensen maken soms fouten, maar (in dit geval) heb ik een hoge prijs betaald.”

“Ik zit nu met een groter probleem dan een slappe huid. Ik heb veel last van de vlekken op mijn gezicht. Ik voel me vreselijk.”

Deze maand oordeelde een Turkse rechtbank dat de eigenaresse van de schoonheidssalon een boete van 229 euro in 10 gelijke termijnen moet betalen als compensatie voor haar voormalige klant.

Maar de advocaat van het slachtoffer, Suleyman Kesici, veroordeelde de beslissing – hij suggereerde dat de straf “gewoon niet genoeg” was.

Hij zei: “De rechtbank heeft een boete van 3.360 Turkse Lira  opgelegd en deze boete zal in 10 termijnen worden betaald.

“Maar wij denken dat de straf voor het verbranden van iemands gezicht op een manier die duidelijke sporen achterlaat, geen gerechtelijke boete is. ”

Ilhan voegde eraan toe: “Niet alleen was mijn gezicht ernstig verbrand, maar ik had ook veel psychisch leed in deze periode.

De pijn die ik in een jaar tijd heb geleden, wordt gecompenseerd met een kleine boete die in 10 termijnen wordt betaald. Ik accepteer deze beslissing absoluut niet.”

De 42-jarige heeft naar verluidt ook haar geld teruggeëist van een andere schoonheidssalon nadat ze beweerde dat hun behandeling om het probleem te verhelpen het alleen maar erger maakte.

Bron: Turkse media