Sofia Olifrenko

De politie van Istanbul heeft de vrouw die om het leven kwam nadat zij van het dak van het hotel waar zij verbleef was gevallen, geïdentificeerd als Sofia Olifrenko, een 24-jarig Russisch model.

Een Turkse man, alleen geïdentificeerd met de initialen F.K., die de vrouw als laatste zou hebben gezien, werd vrijgelaten nadat hij in hechtenis was genomen.

Het incident vond plaats in een hotel in het district Şişli, waar Olifrenko dood op de grond werd aangetroffen. De politie ontdekte dat de vrouw het hotel had geregistreerd onder een valse naam, “Alexandra V.”

“Ik zag haar in de buurt van de Griekse begraafplaats. Ze was niet in staat om te lopen,” zei F.K. in zijn getuigenis, erop hintend dat ze te veel alcohol op had.

“We gingen naar het hotel en sliepen in de kamer,” zei hij.

“Toen liep ze rustig de deur uit. Ik volgde haar. Ze ging naar het dak en sprong.”

De politie bereikte ook bewakingscamerabeelden waarop te zien is hoe Olifrenko wankelt en moeizaam overeind komt, een situatie die lijkt op de verklaringen van F.K.

Olifrenko’s echtgenoot, Istvan Sarkozy, die ook model is, plaatste een afscheidsbericht op zijn Instagram-account met de woorden:

“Sofia, ik kan niet in woorden beschrijven hoeveel je voor me betekent.”

“Mijn motivatie, mijn levensmotor, je was het beste wat me ooit is overkomen. En nu ben je voor altijd weg. Je hebt me verlaten,” verklaarde hij.

“Hier in tranen en met een gebroken hart. Ik wens je een veilige reis naar de hemel, mijn lieve vrouw.”

Bron: Hürriyet