Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani'nin danışmanı Hamad bin Ali Al Attiyah'in dedesinin adına yaptırdığı Abdullah Bin Ali Attiyah Camisi başkentte törenle ibadete açıldı. ( Mustafa Kamacı - Anadolu Ajansı )

Verschillende Turkse en Qatarese functionarissen waren vrijdag aanwezig op de openingsceremonie van de nieuwe Qatarese moskee in de Turkse hoofdstad.

Aanwezig waren de Turkse ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie, Mevlut Cavusoglu en Hulusi Akar. De Qatarese ambassadeur in Ankara, Salem bin Mubarak Al-Shafi, was samen met de huidige adviseur van Emir Tamim Al-Thani, ook van de partij.  Gezamenlijk woonden ze het vrijdagsgebed bij in de nieuwe Abdullah Bin Ali Al Attiyah-Moskee. Het gebedshuis heeft een capaciteit van zo’n 4.500 gelovigen.

Het was de huidige adviseur van de Qatarese Emir, Hamad bin Ali al Attiyah, die de opdracht gaf om de moskee te bouwen in de Turkse hoofdstad. De werkzaamheden begonnen in november 2016. Het evenement begon met een aanvoering en werd gevolgd door het vrijdaggebed.

Turkije heeft uitstekende banden met golfstaat Qatar. Ankara heeft tijdens Golfcrisis die uitbrak in juni 2017, massaal steun verleend aan Doha. Saudi-Arabië, Egypte, Bahrein en de Emiraten, verbraken toen al hun diplomatieke en economische betrekkingen met Qatar.

De vier staten beweerden dat Qatar verschillende terroristische groeperingen had gesteund. Doha ontkende dit ten stelligste en omschreef het embargo als een schendingen van haar nationale soevereiniteit.

Anadolu

O.A.