Antalya verscherpt controle op reizigers

Mensen die vanuit andere delen van het land naar de zuidelijke provincie Antalya komen, zullen 14 dagen onder quarantaine geplaatst worden.

Dat heeft de provinciegouverneur aangekondigd, omdat de populaire vakantiebestemming steeds meer bezoekers krijgt.

“We voeren de controles op de toegangswegen naar de stad op. Mensen die niet de juiste toelating en geen geldig excuus hebben, laten het beter uit hun hoofd om naar Antalya te komen. Blijf alsjeblieft in je eigen stad, blijf thuis,” zegt gouverneur Münir Karaloğlu.

De lokale gezondheidsautoriteit gebiedt dat iedereen die in Antalya aankomt, over land, over zee of met het vliegtuig, 14 dagen in quarantaine geplaatst wordt.

Volgens de gouverneur verzinnen de mensen de gekste excuses om naar Antalya te komen.

“Zo’n 150 mensen zijn met de auto vanuit Istanbul afgezakt naar het district Akseki, aan de grens met de provincie Konya. Ze verklaarden [aan de politie] dat ze paddenstoelen kwamen plukken. Dat kan niet door de beugel. Je gaat niet dood als je 14 dagen geen paddenstoelen eet. De belangrijkste reden waarom ze komen, is omdat er in Antalya minder coronabesmettingen zijn.”

Twee gebouwen in het district Elmalı zijn zelfs volledig onder quarantaine geplaatst omwille van een familie uit Istanbul.

“Omwille van deze twee incidenten hebben we de controles langs de toegangswegen naar Antalya opgevoerd. Vergis u niet. Vanuit uw thuisstad afzakken naar een andere stad met minder besmettingen, zorgt er alleen maar voor dat het virus zich verder verspreidt,” aldus de gouverneur.

De quarantainemaatregelen zijn niet van toepassing op commercieel transport en pendelbussen die arbeiders vervoeren. De politie heeft controleposten opgezet, waar ze de reisvergunningen controleert en de temperatuur opmeet van iedereen die de stad in wil.

Volgens de officiële cijfers zijn er op 1 april 95 besmettingen en 3 slachtoffers in Antalya.

Bron: Hürriyet

S.V.R.