De Belgische touroperator Tui annuleert komende zomervakantie alle pakketreizen naar bestemmingen buiten Europa. Dat bevestigt woordvoerster Sarah Saucin aan de Nederlandse media.

Dat meldde de organisatie in een reactie op een aankondiging van zusteronderneming TUI België die alle pakketreizen buiten Europa deze zomer schrapt.

TUI, een multinationale groep die vooral actief is in de toerismesector, hoopt vakanties naar Turkije, dat ook buiten de EU ligt, deze zomer nog wel aan te kunnen bieden.

Dit hangt dan wel samen met het reisadvies dat nu nog op oranje staat.

Geschrapt in de zomer

Checklist op reis naar Turkije: ‘Waar moet ik op letten?’

 

Populaire bestemmingen als Turkije, Tunesië en de Dominicaanse Republiek worden dus geschrapt in juli en augustus.

Reisorganisatie TUI Nederland biedt voorlopig geen verre vakanties buiten de Europese Unie aan, afgezonderd van reizen naar Aruba, Bonaire en Curaçao.

Op dit moment worden niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie nog altijd afgeraden.

En volgens Saucin is er voor de meeste verre bestemmingen ook nog geen beterschap in zicht. “Zowat alle niet-Europese bestemmingen kleuren nog rood en dat zal allicht nog een tijdje zo blijven. Omdat we duidelijkheid willen verschaffen aan onze klanten, hebben we er nu voor gekozen alle pakketreizen naar niet-Europese bestemmingen te schrappen in juli en augustus.”

Geschrapte bestemmingen

Tot de geschrapte bestemmingen behoren onder meer Turkije, Tunesië, Mexico, Jamaica, de Dominicaanse Republiek, de Malediven en Miami (VS).

Dat meldde de organisatie in een reactie op een aankondiging van zusteronderneming TUI België die alle pakketreizen buiten Europa deze zomer schrapt.

Vakanties naar Turkije zullen zeker niet voor 16 juli plaatsvinden. Er kan geboekt worden maar TUI voert de reis alleen uit als het reisadvies geel of groen wordt

Op dit moment worden niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie nog altijd afgeraden. En volgens Saucin is er voor de meeste verre bestemmingen ook nog geen beterschap in zicht.

Volgens TUI zijn er overeenkomsten met het beleid in Nederland, maar ook verschillen. Dat komt ook omdat België en Nederland andere reisadviezen hanteren. Verder heeft TUI België ook een grotere vloot en vervoert meer passagiers die alleen een vlucht hebben geboekt. In Nederland is dat nauwelijks het geval. Hier worden vooral vakantiereizen geboekt.

Bron: Nederlandse media