Populairste vakantiebestemming aan Turkse Middellandse zeekust klaar voor seizoen met sociale afstand

De Mediterraanse badplaats Antalya begint zich voor te bereiden op de komst van de eerste toeristen, waarschijnlijk tegen eind mei.

Het stadsbestuur heeft de leunstoelen en parasols verder uit elkaar gezet en het is bovendien verboden om tussen de stoeelen op de grond te gaan zitten, in een poging om een veilige afstand te garanderen.

Overal op het populaire strand van Konyaaltı in Antalya hangen waarschuwingsborden om aan te zetten tot sociale afstand. Bovendien staan de leunstoelen en parasols van het stadsbestuur nu verder uit elkaar.

Het stadsbestuur heeft het strand heringericht om te anticiperen op de aankomst van de eerste toeristen. Die worden eind deze maand verwacht, nu Turkije de coronamaatregelen versoepelt.

Het stadsbestuur heft niet alleen de voorziene zitplaatsen voor toeristen verder uit elkaar gezet, het is bovendien verboden om op de grond te zitten of liggen. Bezoekers zullen niet zo maar op het zand mogen gaan liggen waar ze maar willen, in een poging om overal een veilige afstand te garanderen.

Elke strandbezoeker, of bubbel van bezoekers, krijgt negen vierkante meter persoonlijke ruimte rond hun eigen leunstoelen en parasol.

Als er een ‘perceel’ van negen vierkante meter vrijkomt, zullen stadsarbeiders dat eerst ontsmetten en pas na 20 minuten mag er een andere groep komen zitten.

Het wordt ook verboden te roken op het strand, omdat tabak het risico op coronabesmetting verhoogt.

Het stadsbestuur zal de hele zomer controles doen op de stranden.

Bron: Duvar English

S.V.R.