Het Syrisch Turkmeens Assemblée (STA) veroordeelde vrijdag de Fransen voor het ondersteunen van de terroristische PYD/YPG groepering.  

Mohamed Wajih Joma uitte zware kritiek op de recente uitspraken van de Franse President waarin hij ondersteuning bleek te geven aan terroristische groeperingen zoals de PYD, de YPG en de YPJ.

Volgens Joma probeert Frankrijk een terreurgroepering te legitimeren door de groepering een andere naam te geven.

De beslissing van de Franse regering betreffende het sturen van troepen naar het Syrische Manbij ter ondersteuning van de terroristische groep beschouwt Joma als een “belediging voor het Syrische volk.”

“Het ondersteunen van dit soort groeperingen is gelijk aan het in de steek laten en het verraad van de Syrische bevolking. De Syrische bevolking zoekt verlossing van het terrorisme.”

Onmiddellijke stopzetting

De STA riep de Fransen en de Amerikanen op tot het terug intrekken van hun recente verklaringen en het onmiddellijk stopzetten van hun ondersteuning voor de terroristische groeperingen.

Ten slotte, Joma: “Alleen de Syrische bevolking zelf heeft het recht te beslissen over de toekomst van het land. Zij zijn de echte bezitters van het land en dienen de beslissingen te nemen.”

AA