Een Protestantse kerk in de zuidoostelijke provincie Mardin vierde Pasen op 8 april.

De Protestantse Kerk van Mardin in het district Artuklu organiseerde een speciaal evenement. Er werden gedichten en liedjes gereciteerd en er vond een theatervoorstelling plaats.

Ender Peker is de priester van de kerk. Hij zei dat Mardin een voorbeeld is voor de wereld. Het is een stad met mensen van verschillende etnische achtergronden en religies, waar mensen goed samenleven.

“Er is een moskee in de buurt van onze kerk. We hebben vele moslimvrienden die onze festiviteiten mee vieren. Wij vieren ook hun festiviteiten mee. We houden van elkaar en leven samen. Zolang we elkaar liefhebben, zal de tolerantie toenemen, want tolerantie is de vrucht van liefde. Mensen houden van elkaar met als gevolg een tolerante houding,” aldus de priester.

Paasrituelen

Er was tevens een orthodoxe kerk in de zuidelijke provincie Hatay die rituelen doorvoerde ter gelegenheid van Pasen op 7 april.

De Christelijke bewoners van Hatay en de omliggende districten namen deel aan de Paaswake in de orthodoxe kerk van het district Iskenderun. Pastoor Dimitri Yildirim verkondigde een boodschap van broederschap en vrede tijdens zijn speech bij de viering.

Hurriyet