Er is een klacht ingediend tegen de organisatoren van het besnijdenisfeest dat discussie veroorzaakte op social media. Op de beelden was er een halfnaakte, dansende vrouw te zien. De vrouw werd ondervraagd door de politie.

 

De ceremonie vond plaats in een dorp in Turkije. De beelden lokte veel negatieve reacties uit op social media.

“Videobeelden van een besnijdenisceremonie werden gedeeld op social media. Toen we de beelden bekeken, werd vastgesteld dat er meer dan één misdrijf was gepleegd en dat kinderen seksueel misbruikt werden”, luidde er in het gerecht.

“De beelden tonen dat er meer dan één kind in de omgeving is, buiten het besneden kind. We eisen een openbare rechtszaak tegen de verdachten die de kinderen seksueel misbruikt hebben. Er is ook sprake van seksuele intimidatie. Wij eisen dat de ouders die de ceremonie organiseerden en het kind seksueel misbruikten, worden aangehouden. Daarnaast eisen we dat het kind onder bescherming wordt genomen binnen de reikwijdte van de ‘wet op de bescherming van kinderen’”, werd daaraan toegevoegd.

 

“We vragen om de toegang tot de beelden te blokkeren en dat de persoon die de beelden heeft verspreid wordt aangehouden”, concludeerde ze.

Bij dit soort klachten worden slachtofferkinderen onder bescherming genomen en worden openbare rechtszaken tegen de verdachten geopend.

Bron: takvim.com.tr

I.Y.