NAVO looft Turkije voor medische hulp aan Italië en Spanje 

Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, loofde in een reeks tweets op woensdag het gebaar van Turkije om medische hulp, via vliegtuigen, naar Italië en Spanje te sturen. Beide landen zijn het hardst getroffen door de coronavirus-pandemie.

Naar eigen zeggen is het hoofd van de NAVO trots op de solidariteit die er tussen de bondgenoten wordt getoond in deze tijden van crisis.

De Italiaanse NAVO-delegatie bedankte op haar beurt Turkije ook via twitter. In de tweet zegt de delegatie zeer dankbaar te zijn voor de levering van noodzakelijke medische hulpmiddelen en de solidariteit die hun Turkse vrienden tonen.

Ook de Spaanse NAVO-delegatie sprak haar dankbaarheid uit via haar officiële twitter account.

Op woensdag vertrok een Turks militair vliegtuig met medische goederen vanuit de hoofdstad Ankara richting Spanje en Italië, de landen die het hardst getroffen werden door het Coronavirus.

Het ministerie van Defensie kondigde op twitter aan dat het, op instructie van de president, medische hulp zal sturen naar beide landen. Volgens het Ministerie bestaat de hulp uit maskers, overalls en antibacteriële vloeistoffen. Bovendien werden al deze goederen in Turkije geproduceerd, onder andere in fabrieken van Defensie en in naaiateliers die lokale grondstoffen gebruiken.

Italië en Spanje

Tot op heden bedraagt het aantal overlijdens in Italië 13.155, het hoogste aantal wereldwijd. Daarnaast zijn er In Spanje tot nu toe 10.003 slachtoffers te betreuren.

Nadat het virus afgelopen December in Wuhan uitbrak heeft het zich tot op vandaag wereldwijd in minimaal 180 landen en regio’s verspreid. Bovendien is het epicentrum van de crisis verplaatst naar Europa terwijl China grotendeels aan het recupereren is van het virus.

Wereldwijd zijn er volgens data verzameld door de Amerikaanse John Hopkins Universiteit, meer dan 42,300 personen overleden als gevolg van het virus 861,000 bevestigde gevallen werden geregistreerd. Ondertussen hebben ook 187,700 personen het virus overwonnen.

Anadolu Agency

O.A.