De kok van een islamitische sekte in de zuidelijke Turkse provincie Antalya heeft een 18-jarige universiteitsstudent onthoofd die in de cafetaria werkte.

Nadat hij Mehmet Sami Tuğrul met een hakmes had onthoofd, legde İhsan Güney het hoofd op het dode lichaam van de jongere en riep: “Ik heb de Dajjal neergeschoten.”

Een kok die in een particuliere slaapzaal werkt, heeft met een hakmes het hoofd van een universiteitsstudent ingeslagen en hem onthoofd.

Het incident gebeurde in de cafetaria van de slaapzaal aangesloten bij de Antalya Wetenschap en Cultuur Vereniging (“Antalya İlim ve Kültür Derneği” of bekend als “Alimder”) in het zuiden van Turkije, meldde het Demirören nieuwsagentschap op 7 december.

Politiebronnen vertelden Halk TV dat de Alimder Stichting nauw verbonden was met de Aziz Mahmut Hüdayi Stichting waarvan bekend is dat ze wordt geleid door de religieuze sekte van Erenköy.

Leider van de Erenköy-sekte

İhsan Güney (38) en Mehmet Sami Tuğrul (18), die computer engineering studeren aan de Akdeniz Universiteit, waren beiden aan het werk toen het incident gebeurde.

Na Tuğrul te hebben onthoofd, legde Güney het onthoofde hoofd op het dode lichaam van de student en riep: “Ik heb de Dajjal (islamitische anti-christ) neergeschoten.”

Güney liet ook het hakmes achter op het dode lichaam van Tuğrul.

Getuige

Een van de studenten die getuige was van het incident heeft de politie van de moord op de hoogte gebracht.

Güney, die naar verluidt pas enige tijd geleden in de slaapzaal is begonnen te werken, werd door de politie aangehouden en naar het politiebureau van Antalya gebracht.

De autoriteiten legden een zend- en geheimhoudingsverbod op in verband met de moordzaak.

In zijn verzoekschrift aan het 6e strafhof van Antalya verklaarde de hoofdofficier van justitie van Antalya dat het desbetreffende verbod noodzakelijk was “gezien de wijze waarop het incident heeft plaatsgevonden, het misdrijf nog maar kort geleden is gepleegd, bewijsstukken nog niet zijn verzameld en de rechten van de overledene moeten worden beschermd”.

De rechtbank heeft de eis van de aanklagers ingewilligd.

Bron: Turkse media