Het stadsbestuur van Istanbul heeft de licentie van een taxichauffeur ingetrokken die geweld had gebruikt tegen een Marokkaanse vrouw in februari.

De chauffeur had de vrouw bij de keel gegrepen toen hij naar het standaardtarief voor een taxirit van 22 Turkse lira vroeg.

De taxichauffeur had de vrouw tegen de grond gewerkt en 30 lira van haar afgenomen.

Op 2 juni liet het stadsbestuur van Istanbul weten dat het de licentie van een taxichauffeur had ingetrokken. Na een intern onderzoek werd de man schuldig bevonden aan slagen en verwondingen aan een vrouwelijke Marokkaanse passagier.

Op videobeelden is te zien hoe de chauffeur geweld gebruikt tegen de vrouw (Chaime H.) zowel in als naast het voertuig. Hij duwt haar op de grond en grijpt haar bij de keel om het verschuldigde geld voor de taxirit van haar af te nemen.

“Het incident werd opgenomen door de camera van het voertuig. De discussie ontstond toen de Marokkaanse vrouw begreep wat de chauffeur zei; die klaagde namelijk over de file. Later liep de discussie uit op geweld, eerst in de auto en dat ging door toen ze uitstapten.”

Nadien ging Chaime H. naar verluidt naar het ziekenhuis voor een verslag van haar verwondingen, waarmee ze de taxichauffeur kon aanklagen. De chauffeur werd eerst opgepakt op beschuldiging van “opzettelijke slagen en verwondingen,” maar werd dan weer voorwaardelijk vrijgelaten.

Het departement Transport van het stadsbestuur van Istanbul heeft de licentie van de taxichauffeur voor onbepaalde tijd ingetrokken. De taxi mag tijdelijk niet rijden, want ook de licentie van het voertuig werd geschorst.

Bron: Hurriyet

S.V.R.