Vorige maand werd Ceren Özdemir vlak voor haar huis neergestoken.

Op maandag veroordeelde een Turkse rechtbank de moordenaar van de studente Ceren Özdemir tot een levenslange gevangenisstraf met verzwarende omstandigheden.

Op 3 december 2019 werd de 20-jarige Özdemir, die muziek studeerde aan de universiteit van de Zwarte-Zeeprovincie Ordu, vlakbij haar huis neergestoken. Nu veroordeelde de rechtbank voor zware strafzaken in Ordu de dader, Ozgur Arduc tot levenslange gevangenisstraf. Volgens het hof waren er verzwarende omstandigheden, gebaseerd op de wrede gevoelens die de man tijdens zijn daad had. Vlak na zijn daad bekende Arduc tegenover de openbare aanklager van de provincie.

Ozgur Arduc

Volgens de advocaten van de familie van Özdemir is de straf terecht. De beklaagde blijft dus aangehouden en heeft geen recht op kwijtschelding van straf, overeenkomstig artikel 62 van het Turkse strafwetboek.

Op 10 februari moet de beklaagde opnieuw voor de rechten verschijnen. Dan zal hij terechtstaan omdat hij tijdens zijn arrestatie enkele politieagenten met een mes verwondde.

K.L.

Bron: Anadolu Agency