Nilüfer Narlı, een vooraanstaand hoogleraar sociologie in Turkije, is het slachtoffer geworden van een telefoonzwendel door een man die zich voordeed als politieagent.

Volgens een bericht van het dagblad Hürriyet van 18 februari belde de 24-jarige Mustafa S. Narlı op en vertelde hij haar dat “iemand toegang had tot haar bankrekeningen” en dat zij al haar geld kon verliezen.

Mustafa S., die zich hoofdinspecteur van politie noemde, wilde dat zij al het geld op verschillende rekeningen op één rekening zou storten.

De man stuurde haar ook enkele officiële bankdocumenten om haar ervan te overtuigen dat hij een echte politieman was.

Nadat hij het vertrouwen van Narlı had gewonnen, vroeg de man haar al haar geld van de bank af te halen en hem te ontmoeten.

Om haar te misleiden zei hij dat ze twee namen zouden gebruiken, “Barış [Vrede],” en “Pınar [Fontein],” als codenamen wanneer ze elkaar zouden ontmoeten.

Mustafa S. (24)

Narlı nam zo’n 500.000 Turkse Liras ($36.690) op van haar bank, haalde al haar sieraden uit haar huis, stopte alles in een tas en ging op weg naar de ontmoetingsplaats.

Volgens het dagblad nam de man de tas nadat hij “Barış” had gezegd en Narlı “Pınar” had geantwoord.

Narlı begreep dat ze een paar dagen later slachtoffer werd van de oplichting toen de man haar opnieuw belde en vroeg of ze meer geld had.

Bij onderzoek van de telefoongesprekkenlijst van het duo pakten eenheden van de politie van Istanbul S. op nadat zij hem hadden getraceerd aan de hand van zijn mobiele telefoonsignalen.

S. weerlegde de beschuldigingen van fraude, maar de rechtbank stuurde hem naar de gevangenis.

Narlı, 66 jaar, is hoofd van een afdeling sociologie aan een universiteit in Istanbul.

Bron: Hürriyet