Mehmet Ali Erbil

De acteur, presentator, komiek, artiest Mehmet Ali Erbil, die te gast was in het programma  ‘Jülide Ateş 40’, zei dat zanger Serdar Ortaç de auteursrechten van zijn liedjes verkocht om te gokken.

Mehmet Ali Erbil, die voor het eerst in dat programma verscheen na een lang herstel als gevolg van zijn ziekte, antwoordde op de vraag: “Wat is er gebeurd met je vriendschap met Serdar Ortaç?”.

“Onze vriendschap is nooit verbroken, nooit. Maar we gaven hem veel advies, we zeiden stop ermee, wat ga je winnen? Wat kun je winnen? Kijk wat je hebt verloren. Wat hij verloren heeft, mijn beste vriend, we weten precies wat hij verloren heeft. Hij is zo verslaafd geraakt, dat hij niet meer weg kon. Zo ontlaadt hij zich. Laten we zeggen dat hij kan componeren door erdoor beïnvloed te worden. Hij verkocht alle auteursrechten van zijn liedjes.

Het was een garantie voor een leven, een pensioen, wat betekent het om auteursrechten te verkopen? Weet je waar hij het voor verkocht? Hij verkocht het thuis om te gokken. Ik ben een goede vriend, niemand weet dat beter dan ik.

Waar zijn liedjes ook gedraaid worden, zijn geld gaat naar de man aan wie hij het verkocht. Hij nam het geld en vergokte het. Hij laat ons niet in de steek, en wij laten hem niet in de steek, maar we kunnen het gokken niet opgeven.”

God heeft me niet verslaafd gemaakt

Op de vraag “Wat heeft je gokverslaving je gekost in je leven?” zei hij Mehhmet Ali Erbil: “Het heeft niets gekost, ik heb geen huis of auto verloren. Ze zouden me geld geven, fiches om daar te spelen, ik zou met hem spelen, en als ik verloor, zou ik stoppen. Ik zal nooit mijn huis verkopen, mijn auto verkopen, verslaafd worden. Want ik heb kinderen. Ik kan weer spelen. Ik heb vrienden die gigantische schermen in hun huizen opzetten en gokken, maar ik heb die gewoonte niet, God heeft me niet verslaafd gemaakt aan drugs of gokken, ik was nergens aan verslaafd.”

Bron: Turkse media