Vandaag is de Turkse première van “Bilal: A New Breed of Hero”, geproduceerd door één van de beste productiebedrijven ter wereld, Barajoun Entertainment, met een groot animatieteam van 250 mensen die werken bij Walt Disney en Pixar en een budget van 30 miljoen dollar. De animatiefilm werd geïnspireerd door het waargebeurde verhaal van Bilal – de eerste gebedsoproeper in de islam – die 1400 jaar geleden leefde.

Het vertelt het verhaal van Bilal ibn Rabah – die wordt beschouwd als de eerste moslim die de Azan (de oproep tot het gebed) reciteerde – en vooral streed voor vrijheid sinds zijn kindertijd. Een team van scenarioschrijvers uit Hollywood werkte twee jaar aan de film. Het team heeft eerder zijn stempel gedrukt op diverse animatiefilms zoals Batman, Shrek en Harry Potter.

Vrijheid

“Bilal” zal het publiek verbazen met zijn verhaal, effecten en soundtracks. De film herinnert ons met zijn 1400 jaar oude boodschap aan het belang van geloof, gelijkheid en vrijheid. De nasynchronisatie van de film werd gedaan door prominente Hollywoodfiguren zoals Ian Mcshane, Adewale Akinnuoye en Andre Robinson, terwijl ook veel bekende Turkse figuren werden gecontacteerd voor de productie van de Turkse versie.

Het productiebedrijf werkte samen met de toonaangevende Turk Engin Altan Düzyatan, die bekend staat om zijn zeer goede stem, voor het nasynchroniseren van hoofdpersoon “Bilal”.

ENGELSTALIGE VERSIE

TURKSTALIGE VERSIE

Sabah