Foto: Gianni Infantino

FIFA-voorzitter, Gianni Infantino, zei vrijdag dat Turkije als gastheer kan fungeren voor belangrijke voetbalevenementen, waaronder ook de Wereldbeker.

“Turkije kan grote voetbalevenementen organiseren,” zei Infantino op een persconferentie na de FIFA Executive Football Summit in Istanbul, waar 47 hoofden van federaties over de hele wereld aan deelnamen.

Hij merkte op dat de videoassistent (VAR) werd geïmplementeerd in ongeveer 50 landen. “Over het algemeen is de VAR ook in Turkije zeer gunstig. Er worden nog fouten gemaakt maar dit is normaal. Als we kijken naar de statistieken van het wereldkampioenschap, kunnen we zien dat de VAR slechts één keer intervenieert op drie wedstrijden. In Turkije kan dit misschien één keer op twee wedstrijden zijn.”

FIFA is momenteel in gesprek met Qatar. Beide partijen willen de hoeveelheid deelnemende WK-teams optrekken van 32 naar 48. De agenda van de Executive Football Summit omvatte de toekomst van FIFA-competities, waaronder het Wereldkampioenschap van 2022, en de VAR’s.

De top van dit jaar bestaat uit negen bijeenkomsten, waaronder in Doha, Marrakesh, Istanbul en Rome.

Infantino zal een tweede ambtstermijn vervullen als hoofd van de FIFA, nadat hij in juni als enige kandidaat werd herverkozen.

Sabah

O.A.