De 15-jarige Eren Bülbül die in 2017 gedood werd door terroristen van de PKK in Trabzon, is niet vergeten door zijn school en medeleerlingen op dag van de uitreiking van de schoolrapporten. De moeder van Eren kreeg een rapport van haar zoon. De schooldirecteur Coşkun Çolak en een groep leerlingen bezochten de moeder van Eren en overhandigden haar naast het schoolrapport een boeket bloemen. De emotionele momenten konden op veel aandacht rekenen op sociale media.

Op het schoolrapport waren vakken vermeld zoals vaderlandsliefde, moed, oprechtheid, vlijt, respect en loyaliteit. Op alle vakken scoorde Eren 100. In het kadertje over zijn aanwezigheid in de les stond er ‘onder ons’. De commentaar van de leerkracht zei: “Zo gelukkig dat je er bent”.

Zijn moeder Ayşe Bülbül was ontroerd door de geste van de school. “Er zijn veel dingen die ik kan zeggen, maar mij ontbreekt de ziel om deze te zeggen. Als zij het rapport niet hadden gebracht, dan was ik die gaan halen op zijn school. Ik breng elke rapportendag door met een zwaar hart,” zei ze.

De 15-jarige Eren werd op 11 augustus 2017 doodgeschoten door PKK-terroristen in Maçka toen hij hun schuilplaats aan de veiligheidstroepen wou tonen.

Yeniçag

T.A.