Samenwerking op het gebied van aardgas is een van de belangrijkste stappen die Turkije en Israël kunnen nemen in een poging om de banden te herstellen

Bovendien zou de Israëlische premier Naftali Bennett Turkije kunnen bezoeken, zo werd president Recep Tayyip Erdogan vrijdag geciteerd.

Eerder in maart zei Erdogan dat hij geloofde dat het bezoek van de Israëlische president Isaac Herzog aan Turkije een keerpunt zou zijn in de lang gespannen betrekkingen tussen de regionale mogendheden, en dat Ankara bereid was tot samenwerking in de energiesector. lees meer

“In dit proces kan ook de Israëlische premier Bennett komen. Ook met zijn komst is er misschien een kans om een nieuw tijdperk te beginnen in de banden tussen Turkije en Israël,” vertelde Erdogan aan verslaggevers tijdens een terugvlucht van een NAVO-top in Brussel.

“Een van de belangrijkste stappen die we samen kunnen zetten voor de bilaterale banden is volgens mij aardgas,” voegde hij eraan toe, en hij zei dat de details van de samenwerking later zouden worden besproken tijdens een bezoek van zijn ministers van Buitenlandse Zaken en Energie aan Israël.

Bron: Hürriyet