“Ondanks alle obstakels die het terreur veroorzaakte in Oostelijk Anatolië hebben we 280 miljard TL geïnvesteerd voor de ontwikkeling van het gebied”, zei president Erdogan.

De Turkse president zei dat de regering veel obstakels heeft moeten overwinnen die de terreurorganisaties en hun aftakking hebben veroorzaakt om het oosten van het land te voorzien van diensten en ontwikkeling .

Tijdens een meeting in Diyarbakir zei Erdogan dat er 280 miljard TL (94,7 miljard dollar) werd geïnvesteerd in het oostelijk- en zuidoostelijk Anatolië in de afgelopen 14 jaar, het resultaat van hard werken. Hij zei dat de investering tussen 2003 en 2014 30 miljard TL bedroeg en de afgelopen anderhalf jaar dit bedrag ver oversteeg door het terreur. Hij beloofde dat de investeringen zullen verdergaan.

Hij feliciteerde de instellingen die de projecten uitvoeren en zei:

“Diensten voorzien, projecten uitvoeren, een steen op een ander zetten is nooit makkelijk geweest in Turkije”

We hebben geworsteld met verschillende problemen door de bureaucratie, regulaties en andere moeilijkheden. Volgens de president is het moeilijker om diensten te voorzien in het oosten en zuidoosten van het land maar de obstakels en moeilijkheden veroorzaakt door het terreur moeten overwonnen worden.

Tijdens zijn speech gaf Erdogan verschillende voorbeelden van problemen veroorzaakt door terreur terwijl ze inveesteerden in Oost-Anatolië.

“Wanneer we een luchthaven wil openen, bedreigen terroristen de aannemers, de arbeiders die brood willen verdienen voor hun gezin, architecten en ingenieurs.”

We willen een nieuwe fabriek openen om de werkloosheidsgraad te verminderen en deze keer zetten de terreurorganisaties druk op bankiers en bedreigen hun. We bouwen ziekenhuizen, scholen en bibliotheken zodat de regio kan ontwikkelen; de terroristische organisaties ontvoeren openbare ambtenaren, ze beschadigen gebouwen en steken moskeeën, scholen en ziekenhuizen in brand”.

Sabah