Er komen duizenden toeristen naar de skiresorts in Turkije door de recente sneeuwval. De sneeuwval varieert van 7 tot 62 centimeter.

Al half miljoen bezoekers dit seizoen

Foto: Google Maps

Het skiresort Erciyes in de centrale provincie Kayseri is hier een voorbeeld van. Er wordt verwacht dat er meer dan 2 miljoen toeristen zullen komen skiën dit jaar.

“Het resort heeft 2 miljoen lokale en buitenlandse toeristen aangetrokken vorig jaar. Dit seizoen kwamen er al 400,000 bezoekers naar het resort. We verwachten dat er 2,5 miljoen toeristen zullen komen naar Erciyes dit jaar,” aldus Murat Cahit Cingi.

Cingi is de voorzitter van de Kayseri Ercoyes Corporation, een bedrijf dat door de regio Kayseri werd opgericht voor het professionele management van het skicentrum Erciyes.

Recente moderniseringen

Het populaire skiresort is omringd door besneeuwde afdalingen. Het is een erg populaire bestemming geworden na de recente moderniseringen door het bestuur.

34 verschillende pistes goed voor 102 kilometer skiplezier

Het heeft een oppervlakte van 25 vierkante kilometer en stelt verschillende kabelliften ter beschikking van de skiërs. De kabelliften nemen 21,300 meter van het gebied in beslag en kunnen 25,500 mensen per uur vervoeren. Het totale resort heeft 102 kilometers aan afdalingen, met 34 verschillende pistes. Er staan 150 sneeuwmachines voor een gebied van 2,000 vierkante kilometer, alsook een artificiële vijver met 235,000 kubieke meter water.

De skiërs kunnen skiën tussen 2,200 meter en 3,400 meter hoog, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de pistes.

Anadolu