De verdachte, geïdentificeerd met de initialen R.A., arriveerde op 31 maart om 23.55 uur lokale tijd (2055 GMT) op de luchthaven van Istanbul vanuit Nederland, aldus de politie van Istanbul.

Een verdachte die door Interpol wordt gezocht voor verschillende misdrijven is gearresteerd op de luchthaven van Istanbul, aldus de Turkse politie.

De verdachte, geïdentificeerd met de initialen R.A., kwam op 31 maart om 23.55 uur lokale tijd (20.55 uur GMT) vanuit Nederland aan op de luchthaven van Istanbul, aldus de politie van Istanbul.

De verdachte is bij een paspoortcontrole in hechtenis genomen en wordt momenteel ondervraagd.

De Internationale Criminele Politie Organisatie, beter bekend als Interpol, is een internationale organisatie die wereldwijde politiesamenwerking en misdaadbestrijding vergemakkelijkt.

Ramazan A.

Zij heeft haar hoofdkantoor in Lyon en telt wereldwijd zeven regionale bureaus en een nationaal centraal bureau in alle 194 lidstaten, waardoor zij ’s werelds grootste politieorganisatie is.

Turkije is sinds 1956 lid van Interpol.

De Turkse Interpol heeft in de eerste zes maanden van 2020 bij operaties 70 gezochte voortvluchtigen naar het land teruggebracht.

Bron: Turkse media