Foto: Margaret Alice Ping (in het midden) op de foto met Turkse dokters in Istanbul (25 augustus 2020)

Met een ingreep die uniek is voor Turkije werd Margaret Alice Ping geholpen door een team van Turkse dokters.

De Britse vrouw, die op het Griekse deel van het eiland Cyprus woont, zocht hulp in Turkije voor een zeldzame hartkwaal.

De dokters van het universitair ziekenhuis Medipol Mega in Istanbul voerden een complexe operatie uit die acht uur duurde. Ze namen een tumor weg, die schadelijk was voor Ping’s nieren, lever, longen en hart.

“Een dokter in Cyprus stelde voor om naar dit ziekenhuis te komen. Hier vertelden de dokters me dat het risico bestond dat ik plotseling zou overlijden. Ze moesten meerdere operaties tegelijkertijd uitvoeren. Ik ging akkoord en alles verliep vlot,” vertelde ze dinsdag in een interview met Anadolu Agency (AA).

Waarschijnlijk mag ze binnen een paar dagen het ziekenhuis verlaten. “Ik was verrast. Ik had niet verwacht dat de Turkse dokters zo goed zouden zijn. Ik zou alle patiënten aanraden om zich hier te laten behandelen.”

Özcan Yıldız, professor oncologie, legt uit dat de patiënte last had van ademhalingsproblemen.

“Ze had vroeger een hersenoperatie ondergaan en we vonden een tumor in haar nieren. Een klonter in haar rechternier was opgeschoven in de richting van haar hart. Dat komt zelden voor. We zaten samen met dokters van verschillende disciplines. Het was een zware, riskante operatie. Mevrouw Ping, zelf een gepensioneerde verpleegster, aanvaardde het risico,” legde hij uit.

Bron: Sabah

S.V.R.