De bewoners van Istanbul spenderen gemiddeld zo een negen uur per week in files en verkeersopstoppingen op de weg, dat zegt de data verzameld door Ajans Press, makers van de applicatie Moovit.

Volgens de data brengt de gemiddelde burger, die zes dagen per week werkt, een negental uur door in de file veroorzaakt door onder andere het spitsuur, wegenwerken of het begin van het nieuwe schooljaar.

De burgers die opteren voor het openbaar vervoer verliezen dagelijks zo 1,5 uur aan tijd door verkeersopstoppingen. De gemiddelde burger die gebruik maakt van het openbaar vervoer zit gemiddeld zo een twee uur in een voertuig van het openbaar vervoer.

Daarnaast toont de data eveneens aan dat de gemiddelde gebruiker van het openbaar vervoer zo een 19 minuten per dag aan wachttijd spendeert op het vervoer, 66 percent van de openbaar vervoer gebruikers moeten ten minste een keer overstappen.

Ietsje beter in andere gebieden van Turkije

Burgers van de hoofdstad Ankara doen het beter alhoewel het gemiddelde nog steeds hoog is. Per dag spenderen de burgers gemiddeld 71 minuten in het verkeer, in de zuidelijke provincie Antalya spreekt men van een gemiddelde van 63 minuten.

Hurriyet