Marisa Papen (28)

Het Openbaar Ministerie in Istanbul in Turkije heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen het Belgische naaktmodel Marisa Papen. De 28-jarige Marisa riskeert drie jaar cel omdat ze zich twee jaar geleden naakt liet fotograferen in de voormalige kathedraal en moskee Ayasofya. Dat meldt de Turkse krant Birgün.

Twee jaar geleden trok Marisa Papen naar Istanbul, waar ze een bezoek bracht aan de Ayasofya. Een voormalige kathedraal en moskee, die sinds de jaren 30 een museum is dat elk jaar heel wat toeristen trekt. Binnen trok het naaktmodel haar boerka omhoog zodat een fotograaf foto’s van haar kon maken. Dat deed ze tot twee keer toe.

Maar een dag na haar vertrek uit Turkije werd het personeel van het hotel waar ze verbleef ondervraagd. Ook verschillende burgers dienden een klacht in tegen het model, waardoor het parket besloot om het model te vervolgen.

Met de naaktfoto’s wilde het model “dat mensen bewust beginnen nadenken over wat zo verkeerd kan zijn aan een lichaam”. Ook zei ze taboes te willen doorprikken met haar naaktfoto’s.

Bron: Birgün