Wildi E. Foto: rr

ANTWERPEN – De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 19-jarige Wildi E. vrijdag veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel en 600 euro boete voor het versturen van een reeks “dreigende” tweets aan de Antwerpse politie. Hij deed dat naar eigen zeggen ‘om te lachen’.

Wildi E. kondigde op 6 oktober 2015 zijn tweets aan met: “Ik ga vandaag de spot drijven met de Antwerpse politie”. Gevolgd door: “Ga een bom droppen op de Oudaan”. En: “Morgen in het nieuws: 33 doden en 11 gewonden”.

Die laatste tweet deed sterk denken aan de tweet die Mohamed Ouaamari een week eerder verstuurd had tijdens een studentenmeeting in de ING-bank. Hij werd toen ter plekke gearresteerd, maar enkele uren later alweer vrijgelaten, nadat duidelijk werd dat de tweet humoristisch bedoeld was.

Wildi E. verstuurde zijn tweets als een soort van protest tegen die arrestatie. Hij wou zien of hij dezelfde reactie teweeg zou brengen en wilde ook indruk maken op zijn vrienden. De gevolgen voor Wildi E. waren wel wat ernstiger: hij werd aangehouden en zat twee maanden in voorhechtenis. De jongeman was als minderjarige al met het gerecht in aanraking gekomen en had bij zijn arrestatie ook agenten bedreigd. Zijn advocaat had voor een werkstraf gepleit.

Bron: BELGA