Een 17-jarige Algerijnse jongeman werd de held van de dag nadat hij een 2-jarige Syrische peuter had gevangen die uit een raam van een flatgebouw was getuimeld.

Het incident vond afgelopen donderdag plaats in het Fatih-district van Istanbul, waar een aanzienlijke Arabische gemeenschap woont. Doha Muhammed, de dochter van het Syrische echtpaar Leyla Abdullah en Yusuf Muhammed, kroop naar een open raam terwijl haar moeder in de keuken aan het koken was. Feuzi Zabaat, een Algerijnse staatsburger die in dezelfde straat een winkel uitbaat, zag dat de peuter op het punt stond om te vallen en positioneerde zich onder het raam.

Zabaat kon de peuter net op tijd opvangen waardoor een drama werd vermeden.

Het incident werd vastgelegd door een bewakingscamera van een winkel in een aangrenzend gebouw.

De peuter die de val zonder verwondingen heeft overleefd, was toch behoorlijk bang en geschokt. Redder Zabaat en aantal lokale bewoners hebben geprobeerd om het kindje tot rust te brengen.

De ouders van het kind kwamen snel ter plaatste. Zabaat ontving een bescheiden beloning van 200 Turkse lira. De dag nadien werd er ook een religieus offer bracht om de redding van het kindje te vieren.

Zabaat vertelde Demirören News Agency (DHA) dat hij deed wat nodig was om God te bedanken.

Sabah

O.A. ✅