Gebruikers van sociale media in Turkije brengen volgens een nieuwe studie evenveel tijd door in bed als op het internet. Het rapport dat werd opgesteld door Hootsuite, stelde vast dat Turkse individuen dagelijks 7,5 uur op het internet zitten en 7,5 uur slapen.

Gegevens van de Turkse Stichting voor Slaapwetenschap hebben ook aangetoond dat de gemiddelde Turk 7,5 uur slaapt per dag. Ook wordt slaap nog veel te vaak opgeofferd om te kunnen surfen. Volgens het rapport is 74% van de Turkse bevolking – 62,7 miljoen mensen – actief op het internet.

In het afgelopen jaar is het aantal mensen dat gebruik maakt van het internet met 2,4 miljoen toegenomen. 2,6 miljoen andere Turken zijn gebruik beginnen maken van een mobiele telefoon. 89% van alle Turken tussen de 16 en 64 jaar maakt gebruik van een smartphone. 67% gebruikt een computer of laptop en 45% bleek gebruik te maken van tabletcomputers.

Grootste deel

Het rapport merkt op dat mensen in Turkije het grootste deel van hun tijd besteden aan het kijken naar TV. Gemiddeld meer dan 3 uur per dag. Hun dagelijks gemiddelde op sociale media komt neer op 2 uur en 51 minuten, terwijl het luisteren naar muziek ongeveer 1 uur en 21 minuten in beslag neemt. Turken besteden ook 58 minuten van hun dag aan het spelen van online of mobiele games.

In het afgelopen jaar hebben 2,2 miljoen Turken zich geregistreerd op een social media-platform.

Sabah

O.A.