Een Nederlandse toerist die op vakantie was in het Silifke-district (foto) van de zuidelijke provincie Mersin, is vermist. Dat meldt persbureau Doğan News.

Foto: Mersin

De 22-jarige man, geïdentificeerd als Joey Hoffman, kwam begin juli naar het land voor een vakantie met twee vrienden. Ze reisden met een huurauto in Mersin en de naburige provincie Adana. Hoffman raakte echter op 8 juli vermist. Vrienden die in het gezelschap van Hoffman waren brachten zijn familie in Nederland op de hoogte van de situatie, nadat al hun inspanningen om hem te bereiken niets opleverden.

Gekomen naar Adana

Hoffmans broer, Robin Hoffman, en twee van zijn vrienden, Angelo Durei en Jaimy Gewald, zijn ook naar Adana gekomen. Hoffmans broer heeft ook flyers over de vermissing gedrukt en in beide provincies verspreid, waarin hij verklaart dat hij sinds 8 juli niets van zijn broer gehoord heeft.

“We zijn eerst naar de politie in Nederland geweest. Vervolgens kwamen we met twee vrienden van mij naar Turkije en gingen ook hier naar de politie. We konden geen nieuws van hem krijgen, noch een idee over zijn verblijfplaats. We zullen in Turkije blijven totdat we iets over mijn broer horen”, zei Hoffman.

Ondertussen vertelde Şevket Cinbir, de gouverneur van Silifke, dat ambtenaren onderzochten of Hoffman in het district was, maar dat Silifke onderdeel was van zijn reisplan. “Het is niet zeker of hij nu hier is, maar de zaak wordt grondig onderzocht. Als hij hier is, zal hij zo snel mogelijk gevonden worden”, aldus Cinbir.

De politie blijft zich inspannen om Hoffman op te sporen.

Hurriyet