FOTO: Deelnemers springen in de Bosporus rivier tijdens de 'Bosphorus Cross Continental Swim’ op 23 juli 2017.

De jaarlijkse zwemrace van de Aziatische naar de Europese kust van Istanbul ontving onlang ‘de beste open water wedstrijd prijs’ van het jaar. Elk jaar, in de maand juli, zakken er honderden zwemmers af naar het event, om de Bosporus over te steken in de enigste inter-continentale zwemwedstrijd.

De ‘Internationale Open Water Zwemsport Verenging’ noemde de 6,5 kilometer lange zwemroute “de beste open water zwemtocht in de wereld”. Dit werd ook bevestigd door het Turks Nationaal Olympisch Comité, die de wedstrijd sinds 1989 organiseert.

Meer dan 3.000 verschillende wedstrijden

Een top 100 van open water races werd door de vereniging opgesteld, nadat er meer dan 3.000 verschillende wedstrijden zorgvuldig geanalyseerd werden. De prijs werd uitgereikt, naar aanleiding van de wedstrijd in 2016 die de “uitdaging van het jaar” werd genoemd.

2.277 deelnemers

De 29e ‘Samsung Bosphorus Cross-Continental Swim’ werd zondag georganiseerd. Zo een 2.277 deelnemers uit 49 verschillende landen gingen de uitdaging aan om de zeestraat over te steken. De Bosporus werd voor de zeevaart tijdens de wedstrijd gesloten, terwijl de deelnemers van de Kanlıca pier (Aziatische zijde) zwemmen tot aan het Kuruçeşme Cemil Topuzlu Park (Europese zijde).

Sabah