Vrouw schakelt politie in om te voorkomen dat ze uitgehuwelijkt wordt

In de zuidelijke provincie Adana heeft een 19-jarige Turkse vrouw, die op het punt stond uitgehuwelijkt te worden, de politie ingeschakeld.

Gisteren viel de politie binnen in het gemeentehuis van het district Seyhan om Ceylan Beyazkaya in veiligheid te brengen. Ze arresteerden haar moeder, die ervan beschuldigd wordt dat ze haar dochter heeft gedwongen om te trouwen.

Volgens de politie werd Beyazkaya naar de huwelijkszaal van het gemeentehuis gebracht door haar moeder, haar verwanten en een man die haar verloofde zou zijn.

Beyazkaya en de man zouden een datum afspreken voor hun huwelijk. Later belde ze de politie en vroeg hen om haar te redden.

De politie nam haar moeder mee voor ondervraging. Maar haar verwanten hielden vol dat het niet om een gedwongen huwelijk ging.

“Als ze getrouwd zijn, zal het koppel in Istanbul gaan wonen, maar zij wil niet gaan. Misschien heeft ze daarom de politie gebeld,” zeggen zij.

Beyazkaya getuigde dat ze niet wilde trouwen met de man. Ze vroeg de politie om naar een veilige plek gebracht te worden als haar familie het huwelijk niet wil afblazen.

Bron: Hürriyet

S.V.R.