Istanbul Airport

Niet-noodzakelijke reizen vanuit Nederland naar Turkije worden afgeraden. Na een verblijf in Turkije gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Na een verblijf in Turkije gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Door thuis te blijven, draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland.

Ook in de volgende gevallen gaat u in (thuis)quarantaine als dat in het reisadvies van BZ staat:

– u heeft geen klachten die lijken op corona

– uit een test blijkt dat u geen corona heeft

– als dit nog niet in het reisadvies stond toen u op uw bestemming aankwam

Bepaalde groepen reizigers hoeven niet in quarantaine. Zoals reizigers die de internationale transitzone van de luchthaven in Nederland niet verlaten. Of personen die zwaarwegende redenen hebben om hun familie in Nederland te bezoeken.

Laten testen

U gaat ook 10 dagen in quarantaine als u zich op uw reisbestemming heeft laten testen en als uit de test blijkt dat u geen corona heeft. Of als u zich direct in Nederland laat testen, bijvoorbeeld op Schiphol, en u blijkt geen corona te hebben.

Als u besmet raakt met het coronavirus duurt het tussen de 2 en 14 dagen voordat u klachten krijgt. De meeste mensen krijgen binnen 10 dagen klachten. Een test is altijd een momentopname. De test laat niet zien of u de ziekte nog gaat ontwikkelen. Het is belangrijk dat u tot die tijd thuisblijft.

Reizen per vliegtuig naar Nederland

Mocht u per vliegtuig naar Nederland reizen, dan dient u een gezondheidsverklaring bij zich te hebben voordat u aan boord gaat.

U ontvangt dit formulier van de luchtvaartmaatschappij. Zonder ingevuld formulier mag u niet aan boord. U moet het formulier tijdens de reis bij zich houden en desgevraagd tonen bij aankomst op Schiphol.

Let op: het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert niet te reizen naar het grensgebied met Syrië en Irak. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de provincies Hatay, Şırnak, Hakkari, Batman, Siirt, Bitlis, Van, Tunceli, Bingöl en Muş in het zuidoosten van het land.

Corendon heeft besloten om de hervatting van Turkije-vakanties wederom uit te stellen. De reisorganisatie zal ieder geval tot en met 9 september geen vakanties naar het land uitvoeren.

Nederlandwereldwijd.nl