Een nieuwgeboren babymeisje werd door vuilnismannen gevonden tussen het vuil in de Esenyurt-wijk van Istanbul op woensdagochtend. De vuilnismannen hoorden de baby huilen en verwittigden de politie over de ontdekking. Een politieteam en medisch team kwamen onmiddellijk ter plekke.

Een onderzoek werd geopend door de lokale politie. Het babymeisje werd overhandigd aan een team van het Provinciaal Directoraat voor Familie en Sociaal Welzijn nadat de nodige onderzoeken werden gedaan door het medische personeel.

“We hadden haar in de vuilniswagen kunnen dumpen”

 “We begonnen om vuilnis op te halen rond 6:30 in de ochtend. Ik zag een zak op straat en hoorde gehuil. Ik opende de zak voorzichtig en vond een baby daarin. We wikkelden de baby in een jas om haar warm te houden. We belden de politie en een ambulance en overhandigden de baby. Moge God haar zegenen. We hadden haar in de vuilniswagen kunnen dumpen als we haar gehuil niet hadden gehoord,” zei Islam Ozkaya, een vuilnisman, over de bittere ervaring.

Yenisafak

Volg ons ook op Twitter (@dejongeturken) en Instagram (@dejongeturken)

Wil je de belangrijkste nieuwsberichten gratis via WhatsApp ontvangen? Stuur dan je gsm-nummer + voornaam door naar info@dejongeturken.com.