VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft een interview toegekend aan Anadolu Agency om te praten over de Syrische vluchtelingenproblematiek. “Turkije verdient meer hulp van de internationale gemeenschap”, aldus Ban.

Hij begon het interview door te zeggen dat Turkije meer help zou moeten krijgen om de vluchtelingen te helpen die vluchten van de Syrische burgeroorlog. “Turkije en andere landen die Syrische vluchtelingen opvangen hebben een grote verantwoordelijkheid opgenomen en verdienen meet hulp van de internationale gemeenschap”, aldus Ban.

Turkije is het land met de grootste gastvrijheid ter wereld en heeft meer dan 3 miljoen Syrische vluchtelingen opgevangen.

“Op dit moment vangt Turkije meer dan 3 miljoen vluchtelingen van zijn buurlanden, Turkije heeft op dit vlak de meeste ervaring, kennis en traditie wanneer het moet reageren op humanitaire crisissen.

“Wanneer het op een deftige manier wordt beheerd, dan zijn vluchtelingen voor iedereen een win-win situatie. Vluchtelingen brengen nieuwe vaardigheden en dynamiek als ze zich aansluiten bij de werkende klasse”, voegde hij hier nog aan toe.

AA