Secretaris-generaal Taleb Rifai van de Verenigde Naties

Secretaris-generaal Taleb Rifai van de Verenigde Naties Toeristische Organisatie (UNWTO) zei in een openingsceremonie op 26 januari: “Reizen naar Turkije is de beste manier om te reageren op terroristische dreigingen.

Er zijn vele redenen om te reizen naar Turkije. Ten eerste, Turkije is een perfecte bestemming, iedereen moet het zeker eens zien. Maar als tweede en ook de belangrijkste reden, het reizen naar Turkije is het beste antwoord op terrorisme.

We moeten blijven gaan naar Turkije om te zien wiens leven en agenda we beïnvloeden; dit is de enige manier waarop we kunnen reageren op terrorisme. Geschiedenis toont aan dat Turkije hier sterker uit zal komen.”

 2017 zal beter zijn dan 2016 voor het toerisme

De Turkse minister van Cultuur en Toerisme, Nabi Avci

De Turkse minister van Cultuur en Toerisme, Nabi Avci, prees de reacties van Rifai en zei: “2016 was een slecht jaar voor toerisme wereldwijd. Terrorisme heeft veel landen geraakt in de hele wereld. Geen stad ter wereld kan zeggen: ‘Ik ben 100 procent veilig’. Terrorisme is een wereldwijd fenomeen. Het kan overal gebeuren en de strijd ertegen moet op een wereldwijde schaal gebeuren. Turkije is een land met veel ervaring op dit gebied. Hopelijk, in de komende jaren, zullen we zien dat de effecten steeds kleiner en kleiner zullen worden.

Onze industrie is serieus getest op dit punt. In 2016, ondanks alle ongunstige omstandigheden, leverden ze een buitengewone inspanning en een hogere kwaliteit van dienstverlening. Hopelijk zal 2017 beter zijn dan 2016 en 2018 beter dan 2017.”

Sabah