Een weerpresentator voor de BBC zegt dat ze van een vlucht van London Gatwick naar Turkije is verwijderd nadat ze passagiers had gevraagd geen pinda’s te eten.

Georgie Palmer, 49, beweert dat zij en haar gezin op 21 mei door de bemanning van SunExpress van boord werden gezet vanwege de allergie van haar dochter.

Palmer plaatste op sociale media dat de SunExpress-bemanning haar verzoek om een omroepbericht te doen negeerde, waarna ze zelf passagiers om haar heen informeerde.

SunExpress verklaarde dat de veiligheid van passagiers voorop staat, maar dat de luchtvaartmaatschappij geen garantie kan geven voor een allergeenvrije omgeving.

Reactie op pinda’s

Palmer reisde met haar man Nick Sollom (48) en dochters Rosie (12) en Annie (14). Ze vertelde de BBC dat ze de bemanning had gevraagd een aankondiging te doen om geen pinda’s te consumeren vanwege Rosie’s reactie op pinda’s.

Ze postte op Instagram: “De SunExpress-captain en cabinepersoneel weigerden de standaardmededeling namens onze dochter te doen. We vroegen de passagiers vooraan in het vliegtuig vriendelijk om ons verzoek te delen. Rij voor rij vroegen de passagiers achter hen vriendelijk om geen noten te eten tijdens de vlucht.”

‘Maak het glashelder’

Na haar beproeving vertelde Palmer aan BBC London dat ze “geschokt” was dat de bemanning de aankondiging niet wilde doen en dat het personeel “erg defensief” werd.

In een verklaring erkende een woordvoerster van SunExpress dat Palmer een zorg had geuit over de ernstige pinda-allergie van haar dochter en haar verzoek om een aankondiging.

“We doen deze soort aankondigingen niet omdat, zoals veel andere luchtvaartmaatschappijen, we geen allergeenvrije omgeving op onze vluchten kunnen garanderen.”

SunExpress verklaarde dat de passagiers zich agressief gedroegen en probeerden toegang te krijgen tot de cockpit, wat leidde tot hun verwijdering van de vlucht.

De luchtvaartmaatschappij zei dat dergelijke gedragingen niet getolereerd worden om de veiligheid van bemanning en passagiers te waarborgen.

‘Absolute onzin’

Palmer beweert dat de beschuldigingen van agressief gedrag “absolute onzin” zijn en hoopt dat passagiers op de vlucht haar verhaal ondersteunen.

Ze verklaarde dat haar man niet probeerde de cockpit binnen te dringen, maar alleen wilde spreken met de piloot die eerder met hen had gesproken.

Het gezin nam de volgende dag een EasyJet-vlucht naar de Turkse vakantiebestemming. De bemanning van EasyJet deed meerdere aankondigingen om passagiers te vragen geen pinda’s te openen. Echter, het gezin moest extra kosten maken van £5.000 (5.868 euro) voor de nieuwe vluchten, een hotel op de luchthaven en andere onkosten.

Bron: BBC