De Turkse zangeres Emine Şahin, wiens liedje, “Kıvır Boşveriver“, werd per ongeluk gedeeld op de pagina van de wereldberoemde rapper Eminem op Spotify, een digitaal muziek streaming platform.

De zangeres heeft gezegd dat ze het geweldig zou vinden als hij een concert zou geven in Turkije en een duet met haar zou uitvoeren.

“Ik was zeer verrast en trots toen ik mijn nummer, dat mijn eerste werk was, op de pagina van Eminem zag,” zei Şahin, waarbij ze opmerkte dat Eminem een van haar favoriete artiesten is die ze al sinds haar kindertijd liefdevol volgt en jarenlang luistert.

De fans van Eminem, die op de sociale media en fanpagina’s commentaar gaven over het misverstand, willen dat ze een duet uitvoeren, aldus Şahin.

“Ik zou heel blij zijn als hij op mijn aanbod ingaat, want ik ben een grote fan van hem en ik hou van zijn podiumprestaties en videoclips,” zei Şahin.

“Ik werd me bewust van de situatie toen het aantal luisteraars van mijn nummer op Spotify plotseling enorm toenam,” zei Şahin, eraan toevoegend dat toen ze haar nummer op Eminem’s account zag, ze eerst dacht dat hij het deelde omdat hij haar nummer leuk vond.

Ik denk dat het te wijten was aan de gelijkenis van de naam en dat het toevallig gebeurde, voegde ze eraan toe.

Misverstand

Het misverstand ging viraal op Turkse sociale media omdat Emine een veel voorkomende Turkse vrouwennaam is en Eminem “mijn Emine” betekent in het Turks.

Het nummer werd na een tijdje verwijderd van Eminem’s account.

“Er bestaat niet zoiets als slechte publiciteit, ik ben erg blij met wat er is gebeurd”, zei ze, en herhaalde dat ze al jaren in deze industrie werkzaam is.

Eminem, bijnaam van Marshall Bruce Mathers III, is een Amerikaanse rapper, platenproducer en acteur die bekend stond als een van de meest controversiële en best verkopende artiesten van het begin van de 21e eeuw.

De 49-jarige, die in de loop der jaren 11 solo-albums heeft uitgebracht, heeft een geschatte wereldwijde verkoop van meer dan 220 miljoen platen met 10 hitlijsten-topping albums, die alle opeenvolgend debuteerden op de eerste plaats, waardoor hij de eerste artiest is die dit ooit heeft gedaan.

Bron: Hürriyet