De hoop van Turkije op Olympisch goud in het worstelen verdween toen huidig wereldkampioen Riza Kayaalp met 6-0 verloor tegen de Cubaanse Mijain Lopez in het Grieks-Romeins worstelen van de categorie tot 130 kg.

Dit is de 3e opeenvolgende Olympische titel voor Lopez waarmee hij de legendarische Rus Aleksandr Karelin evenaart. Lopez vierde met een soort salsa geïnspireerde dans waarmee hij zijn Cubaanse fans en een Braziliaanse arena in extase bracht. In het wereldkampioenschap vorig jaar in Las Vegas verloor Lopez met een nipte 1-0 tegen Kayaalp en de meesten dachten dat de worstelpartij van 15 augustus even spannend zou zijn.

 

Lopez kwam echter al van in het begin heel agressief uit en won de partij eigenlijk al in de eerste 30 seconden na een borstklem en het omgooien van de Turkse worstelaar op zijn rug voor een snelle 4 punten. Turkije heeft tot nu toe 2 zilveren medailles in Rio, Kayaalp en de van Turkmeense origine Daniyar Ismayilov in de 59kg categorie. Nu 11 van de 17 competitiedagen gedaan zijn, berust de hoop van Turkije op taekwondoka Servet Tazegul van Azerbeidzjaanse origine.

Hurriyet